Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό που μπορεί να έχει διάρκεια ζωής πολύ μεγαλύτερη από τη μέση διάρκεια ζωής ενός σπιτιού.  Αυτό το οποίο μπορεί να αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου, είναι η εμφάνιση του.

Έτσι, αφού πάρει τη μορφή κουφώματος, ακολουθεί ο εμποτισμός του με συντηρητικά και μυκητοκτόνα, και η βαφή του με υδατοδιαλυτά βερνίκια της γερμανικής εταιρείας “Sikkens”.

Τα προϊόντα εμποτισμού της “Sikkens” είναι πιστοποιημένα κατά RAL και διαθέτουν το σύμβολο προστασίας του περιβάλλοντος  RAL  – U212a (blue angel).

Επίσης, όλες οι υδατοδιαλυτές επιστρώσεις πληρούν τα πρότυπα:

DIN  EN 71 – 3  “περί ασφάλειας παιχνιδιών”

DIN  EN 53160  “περί του αβλαβούς κατά την επαφή με σάλιο και ιδρώτα.

Το βάψιμο των εξωτερικών κουφωμάτων με βερνίκια νερού είναι πλέον μία παγιωμένη πραγματικότητα εξαιτίας των πολλών πλεονεκτημάτων που προκύπτουν: μείωση της  απελευθέρωσης διαλυτικών στην ατμόσφαιρα, σύντομοι χρόνοι επεξεργασίας, τέλεια ελαστικότητα και αντοχή στις θερμικές αποκλίσεις και στους ατμοσφαιρικούς παράγοντες, επιτρέπει στο ξύλο να αναπνέει.

Με την σωστή συντήρηση, η οποία είναι πολύ απλή για την περίπτωση των υδατοδιαλυτών βερνικιών, μπορούμε να διατηρήσουμε την άψογη εμφάνιση των κουφωμάτων μας μόνιμα.


 

Ξυλεία  |  Μηχανισμοί υαλοστασίων  |  Μηχανισμοί παντζουριών  |  Πιστοποιήσεις